Sil Baştan Başlamak Zor Değil. Özgür Zaman, Mutluluk ve Zenginlik Getirir.

0
ozgurluk mutluluk

Zamanın çoğunda özgür, bilgiye ulaşma becerisi yüksek, dostları olan, ufak çapta ünlü, kendisinin oldukça farkında ve biraz parası olan kişiler mi zengindir yoksa kurumsal bir firmada haftanın 6 günü sabah 9 akşam 6 saatleri arasında çalışıp düzenli bir geliri olan kişiler mi?

Şansınız yaver gitmediği sürece asla bol sıfırlı bir banka hesabına sahip olamayacaksınız, ilk önce bunun farkındalığında olmalı insan, özellikle yapılan iş haftanın neredeyse tamamını kapsıyorsa ve rutin işlere dönmüşse ne sizi yeni hayatlara götürecek bir iş fırsatı çıkacak karşınıza ne de verilen görevleri harfiyen uzun vadelerde yerine getirmediğiniz sürece kariyer basamaklarını birer birer adımlayacaksınız. Burada anlatılan ve hayatınızı bitirmek anlamına gelen bu yaşam modeli toplumun çoğunluğunca kabullenilmiş ve öğrenilmiş çaresizlik olarak değerlendirilen durumdur. Çoğu  zaman bir labirentin içinde dönüp dolaşıp aynı noktaya varma hissi verir yaşadıklarınız, hep bir çıkış noktası ararsınız ya da bir yol, hayalleriniz vardır sürekli ertelediğiniz, ama şunu kendinize asla itiraf edemezsiniz, başarabilirim ama adım atmak için cesaretim yok !!!



Hiç düşündünüz mü, eğitim serüveninizin ardından size sunulan ilk ve en güncel model öncelikle deneyim kazanmanız için bir işe girmeniz gerekliliği, ardından adım adım kariyer basamaklarını çıkacağınız yalanıdır, yıllar sonra fark edersiniz ki hayatınızda değişen yalnızca siz ve bu işin sizden götürdükleridir. 

Özgür ve boş zamanınızın sınırsız olduğu diğer model de ise hayatın hangi aşamasında olursanız olun doğru sistematiği kullanmanız halinde hayallerinizi ve hedeflerinizi gerçekleştirebileceğiniz, canınızın istediği zaman çalışacağınız, başlarda biraz zorlu ama size sürekli hayata katan ve tekdüze bir hayat yaşamaktan çıkaran sonrasında ise iş disiplininiz ve hedefiniz doğrultusunda istediğiniz yönde evrilen bir hayat karşınıza çıkaracaktır. 


sevdigin isi yap

Kendinize ve düşüncelerinize ayıracağınız zaman sıkıntınız olmadığı için daha esnek iş modelleri üzerine yeni girişimler başlatabileceğiniz iş sahalarını keşfedecek keşfettiğiniz bu modellerin geliştirilmesinde de sosyal hayatınızdaki çok farklı kişiliklerden yardım alabileceksiniz.

Sonuç olarak hayallerinizi ertelemek size sadece zaman kaybettirir, eğer özgür zamanınızı artırabilirseniz hayatınızda yep yeni bir sayfa açabilirsiniz ve bu açtığınız yeni sayfaya sınırı olmayan kelimeler yazabilirsiniz, unutmayın kuralları sadece siz koyuyorsunuz, bu evrende patron sizsiniz. Unutmayın özgür zaman arttıkça zenginliğiniz ve mutluluğunuz artar, kendinizi dört duvar arasına hapsetmeyin, mutluluk dışarıda ...

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top