Neyi Yanlış Yapıyorum? Başarmak İçin Süreklilik Şart.

0

Bir yıla yakın bir süredir taslak halinde kalan bu yazımı yeni baştan yazarak yayınlamayı uygun gördüm, bunun nedeni son bir yıl içinde değişen durum ve şartlar ve bu şartların beni getirmiş olduğu nokta aslında. Neydi başarılı biri olmak için sürekliliğin önemi?

Hayatı sonsuzluğa giden sürekli bir çizgi veya belirli bir araliğa sahip kesikli çizgiler olarak hayal edelim, araba kullananlar çok iyi bilirler belli bir hızda yol alırken yoldaki kesikli çizgiler ufka doğru yönelen sürekli çizgi halinde görünür bizlere. Peki durağanken veya hızımız azken bize kesikli olarak görünen bu çizgiler neden aracın hızını artırdığımızda düz lineer bir çizgi olarak görünür?

Aslında bu sorunun yanıtını bulanların çoğu hayatın da anlamını bulmuş oluyorlar farkında olmadan, cevap gözlemi yapanın andaki lineer hızıdır. Gözlemden elde edilen veriler tamamen gözlemi yapanın hızıyla doğru orantılıdır.

Şimdi konunun bu anlatılanlarla ne ilgisi var diye sorular sorabilirsiniz kendinize, ilgisi aşağıda belirteceklerimdir.

A. Einstein "Sürekli aynı şeyleri yapıp farkli sonuçlar bekleyenler aptallardır" der, ben bu cümleyi şu şekilde değiştirdim, "Hayat konfor alanınızın bittiği yerde başlar ve dünya zorunlulukları zul görmeyenlerin sırtında döner" . Konfor alanınız belli hız limitlerinde "sıfır risk" ile hareket ettiğiniz oyun alanınızdır. Hızınızı artırmadığınız sürece risk oluşmaz ve hareket alanınızda yaşam yolunu kazasız ve belasız tamamlarsınız. Peki bu kısacık hayatınızda hiç hızınızı artırmadan sıfır riskle yaşamak hayatınızda var olan hangi veri veya veriler topluluğunu degiştirebilir?

Hayatınızdaki veri veya veriler değişmediği sürece yani A. Einstein'ın dediği gibi sürekli aynı parametrelerle yaşayarak hayatınızda neyi değiştirebilirsiniz? Belki de hiç birşeyi...

Şimdi esas konuya gelelim. Başari için süreklilik şartmıdır?


İzlediginiz videoda en vurucu can alıcı yerler " kötüyü kabullenmek" ve "rekabet" ifadelerinin geçtiği cümleler.


Bu videoda ise anlatılmak istenen konu ya da verilmek istenen mesaj açıkça dile getirilmiş, "Hayatımda tekrar takrar ve tekrar başarısız oldum, işte bu yüzden başardım !"

Belki Air Jordan gibi kariyer yapamayacaksınız, ya da onun gibi bir efsane olamayacaksınız, belki onun başarı merdivenlerini adım adım tırmanıp zirveye çıktığı gibi hedefinize ulaşamayacaksınız !!!

Peki hedefinize giden yolda konfor alanınızı terkedip, hızınızı artırıp veya yelkenlerinizi rüzgarla doldurup yeni ufuklara "iyi olmayı veya kötü olmayı kabullenip" açılmaya değmez mi hayat?

Bu senin hayatın dostum, şimdi o kıçını oturduğun yerden kaldır ve ayağa kalk, çok düşündün, bütün olasılıkları hesapladın, hedefine giden yolda belki gerçekleşmesi olasılık dahilinde bile olmayan tüm olumsuzlukları defalarca zihninden geçirdin, açıkçası epeyce de bir zaman kaybettin, yapmadığın tek bir şey kaldı, tam da zamanı, haydi şimdi harekete geçme zamanı !

Yapman gereken tek şey konfor alanını terkedip harekete geçmek ve hızını artırmak, denemek belki yanılmak ve yenilmek, başarısız olmak kimi zaman, asla pes etme, bir kez daha dene bir kez daha yanıl, daha iyi yanıl, ve bu denemeleri sürekli hale getir, ustalaş, gerekirse kaybetmekte ve yanılmakta ustalaş, yeterince kaybetmeden kaybetmenin kitabını yazamazsın, kaybetmenin kitabını yazmadan asla başaramazsın. Herşey senin ellerinde, bu fırsatın avuçlarından kayıp gitmesine müsade etme.

Kesikli çizgiler görmekten(hayatı tekdüze yaşamak) bıktıysan harekete geç, kesikli çizgilerin düz lineer bir çizgi( hayatı dolu dolu yaşamak) haline gelmesini istiyorsan tek seçeneğin bu, harekete geç, iz bırak.








Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top