Pandemi Döneminde Siber Saldırı Sayısı Arttı

0

KoçSistem, Elektronik Ticaret İşletmeleri Derneği (ETİD) ile Covid 19 pandemi döneminde ve yeni normale geçişte e-ticaret sektöründe siber güvenliğin önemini anlatan kapsamlı bir rapor hazırladı.


KoçSistem, Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) ile “Covid 19 Döneminde ve Yeni Normale Geçişte E-Ticaret Sektöründe Siber Güvenliğin Önemi” konulu yeni bir rapor yayımladı. Rapor, Covid 19 döneminde ve yeni normale geçiş sürecinde büyük şirketler gibi orta ve küçük ölçekli KOBİ’lerin de e-ticaret kanalına ağırlık vermeye başladığını ortaya koyarken; e-ticaret sektöründe siber güvenliğin öneminin artığını belirtiyor. 

Covid 19 pandemisinin tüm boyutlarıyla ülkemizdeki e-ticaret sektörüne etkilerini inceleyen rapor, bu alanda ortaya çıkan yeni nesil teknolojiler ile kurumların siber güvenlik yaklaşımlarını da mercek altına alıyor. Rapor, Covid 19 döneminde e-ticaret satışlarının yükselmesi ile web sitelerinin güvenliği ve evden çalışma ile doğan internet güvenliği açıklarına odaklanıyor. Ayrıca, Türkiye’de alanında bir ilk olan KoçSistem Siber Güvenlik Operasyon Merkezi (SOC)’nin takibini sağladığı siber ataklarda, Covid 19 salgınının başladığı şubat ayından itibaren aylık siber atak bildirim sayısında yüzde 40 oranında bir artış olduğunu ortaya koyuyor. 

Kaynak : Hürriyet Gazetesi
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top