Okullarda Öğretilmeyen 16 Bilgi ve Finansal Özgürlüğe Giden Yol

0

Eğitim; bireylerin yaşamlarını sürdürebilmeleri ve toplumda yer edinebilmesi için edinilen bilgi, beceri, anlayış değişikliklerine denir. Eğitim geniş anlamda, insanların toplum standartlarını, inançlarını ve yaşamayı kolaylaştıracak yolların kazanılmasında etkili olan tüm sosyal süreçlerdir.
Başka bir deyişle eğitim, toplumun değer yargıları ile bilgi, beceri ve deneyimlerini yeni kuşaklara aktarılması; bu amaçla okullarda ve diğer benzer kurum ve kuruluşlarda sürdürülen eğitim, öğretim ve yetiştirme etkinlikleri olarak tanımlanabilir.
Geniş anlamda eğitim, kişinin belli bir yaşam tarzını öğrendiği toplumsallaşma ye kültürleşme süreciyle özdeş tutulabilir. Bütün toplumlarda eğitimin amacı, yeni kuşaklara bir kültür birikimini aktarmak, gençlerin davranışını yetişkinlerin hayat tarzı yönünde biçimlendirerek, onları gelecekteki toplumsal rollerine doğru yöneltmektir.
Bu tanımlamalarda görüldüğü üzere bireyin sosyal farkındalığını artıracak ve de finansal örgürlüğe kavuşması için gerekli bilgi ve birikimin de eğitim kurumlarında verilmesi esastır ancak günümüzde okullarda bireye verilmeyen bazı temel bilgileri şu şekilde sıralayabiliriz;
1- Nasıl Satış Yapılır?

2-Düşünce sistemi nasıl geliştirilir?

3- Tartışma kültürü nasıl kazanılır bu kazanç ile uzlaşı yöntemleri nasıl öğrenilir?

4-Başarısızlıkla nasıl yüzleşilir?

5-Zaman nasıl yönetilir?

6-Yatırım nedir ve nasıl yatırım yapılır?

7-Başarının prensip ve şartları nelerdir?

8-Hayat amacını nasıl bulursun?

9-Para konusunun üstesinden nasıl gelirsin?

10- Başarılı olmak için insanları nasıl etkileyebilirsin?

11- Nasıl yeni bir iş başlatabilirsin? 

12-Vergileri nasıl yönetebilirsin?

13-İnsanlarla nasıl iyi iletişim nasıl kurulur?

14-Sıkı ve disiplinci çalışmanın önemi 

15- Finansal okur yazarlık.

16- Emlak yatırımı nasıl yapılır?

Finansal özgürlük  tüm düzenli ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar yeterli gelir akışına sahip olma anlamına geliyor. Geliriniz veya ödemelerinizle ilgili endişe duymadığınız zaman, büyük bir özgürlük hissi yaşamanız mümkün. Bu aslında her gün hayatınızda yapmak istediğiniz veya yapmanız gereken şeyleri elde edebilmenin verdiği özgürlük duygusudur.
Finansal özgürlüğe giden yolda okullarda öğretilmeyen yukarıda saydığımız konuları çocuklarımıza ilk yaşlarından itibaren öğretmek de bizlere düşüyor.
Sevgiyle kalın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top