Blogspot Uzantılı Sitenin Domain'e Yönlendirilmesi Sonrası Yaşanan Adsense Sorunu Çözümü

2

Kişisel görüşlerinizi ve yaşadığınız deneyimleri aktarmak için blogger üzerinden bir blog sitesi açtıktan sonra yazılarınızın okunma rakamları gün geçtikçe artmaya başladı ve ornek.blogspot.com uzantılı blog adresinizi ornek.com uzantılı yeni edindiğiniz bir domaine taşımak istiyorsunuz. Bu taşıma işlemini yaptığınızda  blogger sitenizde bulunan adsense hesabınıza bağlı reklamlar aniden kayboldu, peki şimdi ne yapacaksınız?



Belki de pek çok blogda yazan çözüm önerilerini okudunuz, youtube'da onlarca video izlediniz ve bir sonuç alamadınız, tam yönlendirmeyi iptal edip eski sitenize dönmek üzereydiniz ki google aramaları sonucu buraya geldiniz.


google adsense


Sözü fazla uzatmayacağım...

Sorun: Adsense hesabım aktif ancak alan adını blogger!a yönlendirdiğimde adsense reklamlarım kayboldu ve artık görünmüyor.

Çözüm Önerisi:

Google Adsense 2018 de güncellediği güvenlik politikaları nedeniyle blogger ve youtube üzerinden alınan adsense hesabı ile sadece youtube ve blogspot.com uzantılı bloglarda reklam yayınlanabilecek. ÖZel alan adına yönlendirilen blogların adsense reklamları yayınlayabilmeleri için mevcut adsense hesabın yükseltilmesi gerekiyor.


Adsense özel alana yönlendirilen blogları artık bloggerda barınmayan yeni bir web sitesi statüsünde kabul ediyor. Örneğin xyz.blogspot.com sitenizi xyz.com domaine yönlendirdiğinizde adsense yönlendirme sonucu hiçbirşeyi değişmeyen blog sitenizi yeni bir site olarak değerlendiriyor ve yeniden incelemeye alıyor, buna da hesap yükseltmesi deniliyor.


google adsense


Özel alan adına yönlendirilen bloglarda adsense hesap yükseltme işlemini aşağıdaki adımları takip ederek gerçekleştirebilirsiniz.

Not: Bütün maddeleri okumadan uygulamaya geçmemenizi öneriyorum!!!

1-Blogspot uzantılı sitenizde daha önce adsenle ile ilişkili olarak eklediğiniz adsense kodlarının tamamını sitenizden kaldırın.

2-Hesap-Ayarlar-Erişim ve Yetkilendirme-Üçüncü Taraf Erişim->>>blogger.com devre dışı bırakın

3-Adsense hesabınızdan çıkmadan sırasıyla>> Siteler-Genel Bakış-Yeni Site Ekle komutları ile xyx.com şeklinde oluşturduğunuz domain adını ekleyin.

4-Siteyi ekledikten sonra >> Adsense tarafından verilecek yeni tanıtma kodunu kopyalayıp sitenizin head<...>head arasına ekleyin.

5-Onayli siteler kısmindan "ornek.blogspot.com.tr" adresini listeden kaldırın.

6- Asıl iş bundan sonra başlıyor, adsense bu yükseltme işlemini inceleme süresi içinde tekrar değerlendiriyor, bu aşamada blog adresinize girebildiğiniz kadasr yeni içerik girmeye çalışarak trafiğinizi de arttırın. Bu işlemi yaparken kopya içerik üretmeden özgün içerikler oluşturmaya gayret edin.

Umarım bu yazı sorununuzu çözmekte yardımcı olmuştur. Eğer problem çözülürse veya devam ederse yorum bırakmayı lütfen unutmayın. 

Tags

Yorum Gönder

2 Yorumlar
  1. Ben öyle yaptım kabul edildi ama ondan sonra gelirlerimde çok düşüş oldu ve bazen kazançlarımı kesiyorlar bazende tahmini kazançlarımda günlük 0 görünüyor ne yapacağım bilemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelirler düşüyor, çünkü google indexleme sıranız ve backlinleriniz sıfırlanıyor.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top