Karalama Defteri ve Girişimcilik

2
niş alani karalama defteri girisimcilik


"Aklınıza süper bir fikir geldi, bir ışık yandı zihninizde ve ansızın bir heyecan sardı içinizi, bu fikir zihninizde belirdiği anda elinize kalem kağıt alıp bunu mutlak surette not etmeyi sakın unutmayın, doğru zaman geldiğinde o karalama defterinin satır aralarında bulacaksınız ihtiyacınız olan düşünceyi"

Yıllar önce bir arkadaş sohbetinde; arkadaşım yapmayı istediği şeyleri hayata geçiremediğini, nereden başlaması gerektiğini bilmediğini ve bu durumun kendisini çok yorduğunu söylemiş ve benden yardım istemişti. Daha önce aynı köprüden geçen birisi olarak ona zihnimizde beliren fikirleri bir havuzda toplamamız gerektiği konusunda  öneride bulunmuştum, arkadaşım bunun nasıl yapılacağını sorduğunda ona bir karalama defteri edinmesini ve yanında taşımasını, gün içinde aklına gelen fikirleri ve düşünceleri bu deftere not etmesini söylemiştim. Yıllar sonra arkadaşımın bu öneri sayesinde hedeflediği noktaya ulaştığını ve kendi şirketini kurduğunu görmek beni gerçekten mutlu etti.

"Yolun sizi götürdüğü yere gitmeyin, yol olmayan yerden gidin ve iz bırakın"
Yukarıda gördüğünüz resim benzer bir hikayeye sahip aslında. Niş bir girişim nasıl olmalı diye internette araştırma yaparken zihnime dökülen kelimeleri "Karalama Defteri"ne not etmeyi unutmadım. Bloğuma giriş yaptığınızda sizi karşılayan site sloganı bu yolla oluştu. 

Bilgiler tek başına bir şey ifade etmeyebilir, alfabedeki harfleri yan yana rastgele yazdığınızda bir anlamı olmayabilir, o harflere sihirli dokunuşlar yaptığınızda bir şeyler değişecektir, işte hayatınız boyunca değerli gördüğünüz bilgileri sürekli not ederseniz bu bilgiler bir havuzda birleştiğinde ve işlendiğinde "paha biçilemez" hale gelir. 

Bütün girişimcilik ve start up hikayeleri de benzer yolla hayata geçirilmiştir. Aklınıza gelen fikir iyi veya kötü olabilir, ön yargısız bu fikirleri bir yerlere not ettiğinizde yani bir havuzun içine biriktirdiğinizde zamanı geldiğinde dağınık halde bulunan bu bilgileri işleyerek başlatacağınız girişimde mesafe kat etmeye ve yol almaya başlayabilirsiniz."Hayat bir bileği taşıdır ve bu bileği taşı sizi un ufak mı edecek yoksa bileyip parlatacak mı buna sadece ama sadece siz karar verirsiniz.” Cavett Robert


Yorum Gönder

2 Yorumlar
Yorum Gönder

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top