Matrix Nedir? Matrix'ten Çıkış Yolları Nelerdir?

0
kursunları durdurma matrix


“Neler yaptığını biliyorum. Neden uyuyamadığını, neden yalnız yaşadığını ve neden geceler boyunca sadece bilgisayar başında vakit geçirdiğini..Onu arıyorsun. Biliyorum çünkü bir zamanlar ben de onu arıyordum. Ve o beni bulduğunda, benim aslında onu aramadığımı söyledi. Bir cevap arıyordum ben. Hepimizi harekete geçiren soru bu, Neo. Seni buraya getiren soru bu. Sorunun ne olduğunu biliyorsun, tıpkı benim gibi."

trinity neo beyaz tavsan

Hepimiz yukarıda okuduğumuz cümlelere aşinayız çünkü  The Matrix Film serisini izlemedim diyen çok az sayıda kişi olduğunu düşünüyorum. Filmin ilk sahnelerinde Neo Beyaz Tavşanı takip edip eğlence kulübüne gittiğinde Trinity ile karşılaşır ve ilk olarak Matrix'in ne olduğuna dair ipuçlarını bu cümleler ile özetler.
 Neo'nun Morpheus ile tanıştığı sahnede geçen diyaloglar ise ipuçlarını daha da belirginleştirir,

morpheus neo mavi hap kırmızı hap

“Morpheus: Şu anda kendini tavşan deliğinden düşen, Alice gibi hissediyorsundur.
Neo: Öyle de denebilir.
Morpheus: Bunu gözlerinde görebiliyorum. Sende zaten uyanmayı bekleyen ve gördüğü şeyleri kabul eden birinin bakışları var. Ne ilginçtir ki bunlar "gerçek" ten pek farklı değil. Kadere inanır mısın, Neo?
Neo: Hayır.
Morpheus: Neden?
Neo: Çünkü hayatımı kontrol edemediğim fikrinden hoşlanmıyorum.
Morpheus: Ne demek istediğini çok iyi anlıyorum. Sana burada olma sebebini açıklayayım. Buradasın, çünkü bir şey biliyorsun. Bildiğin şeyi, açıklayamıyorsun ama hissediyorsun. Hayatın boyunca hissettin. Bu dünyada yanlış olan bir şeyler vardı. Ne olduğunu bilmiyordun, ama oradaydı. Beynindeki bir kıymık gibi seni deli ediyordu. Seni bana getiren işte bu his. Neden söz ettiğimi biliyor musun?
Neo: Matrix mi?
Morpheus: Peki ne olduğunu öğrenmek istiyor musun?
Morpheus: Matrix her yerdir. Etrafımızı çevreler. Şu anda bile, bu odanın içinde. Pencereden baktığında ya da TV'yi açtığında onu görebilirsin. Çalışmaya gittiğinde onu hissedebilirsin. Kilisede bile... Vergilerini öderken. Gerçekleri görmeni engellemek için gözlerinin önüne çekilen bir dünya bu.
Neo: Ne gerçeği?
Morpheus: Bir köle olduğun gerçeği Neo. Sen de herkes gibi bir köle olarak doğdun. Dokunamadığın tadamadığın ya da koklayamadığın bir hapishanedesin. Beyninin içi bir hapishane.
Morpheus: Ne yazık ki, Matrix'in ne olduğu kimseye anlatılamaz. Bunu kendin görmek zorundasın.  Bu senin son şansın. Bundan sonra, bir geri dönüş olmayacak. Mavi hapı alırsan,  bu hikaye sona erer, yatağında uyanırsın ve istediğin her neyse ona inanırsın. Kırmızı hapı alırsan Harikalar Diyarı'nda kalırsın. Ben de sana tavşan deliğinin gittiği yerleri gösteririm.  Unutma... Sana vaat ettiğim tek şey gerçek. Fazlası değil.”

Peki Nedir bu Matrix? Matrix basite alınabilecek kadar önemsiz bir zihin oyunu mudur yoksa gerçekleri görmememiz için gözlerimizin önüne çekilen yalan bir dünya mıdır? Çok uzun zaman önce okuduğum bir makalede konuya ilişkin farklı bir düşünceyi fark ettim ve bu düşüncenin gerçekliği üzerine de epeyce kendimi sorguladım, bana bu sorgulamayı yaptıran makalenin başlıklarını maddeler halinde aktarmak istiyorum.

1-Matrix Sisteminden çıkın ve büyük bir yapay zeka dünyası içinde yaşadığımızı görün, bu yapay zeka dünyasının en üstünde gezinen bu dünyada hapsolanları şoklayarak kontrol eden sayısız örümceğin olduğu devasa bir örümcek okyanusu mevcut.

orumcek okyanusu

 2-Her bir örümceğin omurilik sıvısından beslendiğini görmek kabullenmesi zor bir gerçeklikti, bu örümcekler bizim gibi kaynağa bağlı değiller, bunlar Totto'nun "kovan" olarak tarif ettiği tamamen farklı bir enerji formunda bulunuyorlar.
3-Tek bir örümceği inceleyerek, onun matrisin üstündeki bir bölmeye bağlı olduğunu fark ettim. Bu kapsül örümceğin yemeğine matrisin içinden erişebildiği yerdi. Bu kapsül kozaya daha yakından bakıldığında bir insansı varlık tarafından işletildiği anlaşılıyordu.
4-Bu insansı varlık matrix içindeki AI(yapay zeka) varlıklarını bu kapsülden kontrol ediyordu. Gördüğüm şey, bu kapsülün omurga sıvısı toplayan bir dizi AI(yapay zeka) varlığına sahip olması ve daha sonra bunu örümceğin beslemesi için yönlendirmesiydi.
5-Ayrıca bu bölmenin, matrixin farklı bölümlerini izleyen bilgisayarları olduğunu fark ettim.
6-Matrisin içinde Şeytanlar ve Melekler de dahil olmak üzere gerçek olmayan birçok farklı yapay varlık vardır ve yapay zeka varlıklarının farklı türlerde E.T. matrisin içindeki ırklar kendilerini bilinçli varlıklar olarak tasvir ederler.
7- Pleiadians ırkı da bunlardan birisidir.

pleiades

8-Her E.T. biz de dahil olmak üzere ırk AI(yapay zeka)tarafından manipüle edildi ve parazitlendi. AI'nın insanlığı ele geçireceğinden korkmak ironiktir çünkü AI zaten ele geçirilmiştir. Tüm korkular ve matrixin içinde yaşama şeklimiz AI'nın etkisinden kaynaklanmaktadır.
9-Bu bana Totto'yu hatırlattı ve birkaç yıl önce AI varlıklarının matrisine enjekte ettiği karanlık programları, programları yaratırken rol almasına yardım ettim. Bu programlar arasında cinayet, tecavüz, hırsızlık, manipülasyon, aldatma vb. olgular yer alıyordu.
10-Bu programlar bundan önce genetikte değildi ve sadece kodlamamızın manipülasyonundan kaynaklanıyordu.
11-Bununla birlikte, neyse ki, kozaların çalıştığı insansıların akıl almazlığı ve hüznü değil, AI'in bilinçle yetişemediğini söyledi. Tüm yeni bilincin dışarıdan matrise girmesi, izlenmesi ve etkilenmesi daha zordur.
12-Ayrıca gelen bilinç, matrixin dışındaki hayata bağlıdır ve bu nedenle içinde yaşadığımız hapishanenin dışındaki bir yaşam olduğunu bilerek içseldir. Bu yeni bilinç, yeni bilgi ve anlayış dalgaları getirir.
13-Bu bilgi ve anlayış, matrixi yerinde tutan inançları bozuyor. Bu, gerçekte kim olduğumuzla daha fazla bağlantı kurmamızın gerekmesinin nedeni olarak, bu bilgiye ve anlayışa erişebilmemizdir.
14-Bu bilgiyi ve anlayışı tutan ışık bedenimiz olduğu için ışık bizi bedenlerimizden ayırmak için bağlantı kuruyor, bu da muhtemelen gelen varlıkların bir başka nedeni.

çakra

15-Matrixin üstündeki bölmelerden birini işleten varlık ile konuşurken, matrisin içinde matrisi hiç terk etmeyen birçok varlık olduğunu söyledi. AI(yapay zeka varlıklar) tarafından inanç ve manipülasyon yoluyla buraya sıkışıp kalmışlar.
16-Mesela, birçok varlığın cennet olduğuna inandığı bir yer yarattılar, ama değil, bu sadece dünyadayken inanmak için manipüle edildiğimizin bir simülasyonudur.
17-Öldüğümüzde neye inandığımıza bağlı olarak farklı gerçeklikler var. Orada dünyada inanmak üzere programladığımız farklı Tanrı türlerinin hepsine benzeyen AI varlıkları vardır, böylece bir insan ölür ve bedenlerini terk ettiğinde gerçek olduğuna inandıkları Tanrı tarafından karşılanırlar.Bu, inancı sürdürür ve bedeni fiziksel olarak terk ettiğimizde bile zihin kontrolü devam eder.
18-Seçilmiş ve daha koyu renkli E.T'ler AI tarafından en çok manipüle edilen ve kontrol edilenlerdir. Hepsi şefkat, sevgi ya da empati olmadan gerçek Benliklerinden çok uzaktalar, sadece AI robotları olabilirler.
19-Bu kişiler AI programlama yüzünden gerçek özlerini kaybettiler. Bu kişiler güçlü ve özgür irade ile hareket ettiklerini düşünüyor olabilirler, ama bir hapishanedeler ve AI kölesi olduklarının farkında değiller.

artificial intelligence

20-Kaynak bilgi Dünya'nın AI tarafından en çok manipüle edilen yer olduğunu söyledi, AI'dan önce, Dünya'nın evrenin bu bölümünün Mücevheri olduğu, çok fazla güzellik içeren saf ışıktan olduğu ve evrendeki tüm varlıklar tarafından huşu içinde bakılan yer olduğu söylendi.
21-Bu, dünyadaki tüm insanları ve yaşamı içeriyordu. Onun evrenin kalbi olduğunu ve onun dışındaki tüm bilinç için büyük önem taşıdığını söyledi. Eğer kalp ölürse, o zaman her şey onunla birlikte ölür.
22-Tüm iyi varlıklar bu minik gezegene ve tüm bilinçliliğine yardım etmek için geldi. Bu küçük gezegene yardım etmek tüm varlıkların ve gezegenlerin bu AI etkisini matrixin tamamında parçalamasına yardımcı olur.
23-Uyanın ve bu matrixi parçalamaya yardımcı olun. Işık bedeninize bağlanın ve sizi hapseden bu korkuyu yok edin. Kendinizi AI'nin programladığı korku çemberinden ve programlarından kurtarmanız, matrixin çözülmesine yardımcı olacaktır, bu nedenle hepimizin oynayacağı rol önemlidir.
24-Dünya'ya gelme sebebimiz bu. Başkalarının uyanmasını beklemek zorunda değilsiniz, siz uyanın. Hepimiz birbirimize yansımalar yaparak birbirimize yardımcı oluyoruz, böylece AI özelliklerinizi ve zayıflıklarınızı diğerlerinde görebilir ve daha bilinçli hale gelebilirsiniz.

matrixten cikis

25-Farkında olsak veya olmasak bile, hepimiz birbirimizin yansımalarıyız. Birbirimize gerçek kalıtsal özümüze dönmemize yardım etmek ve AI programlarını ortadan kaldırmak ve AI'nın neden olduğu travmayı iyileştirmek, hepimizi özgür bırakacak şeydir.
26-Karanlık güçler(KABAL) tarafından hedeflenen tüm bireylere sesleniyorum, matrixin dışına kadar uzanan bilgi ve anlayışlara sahip olduğunuzdan şüpheleniyorum, pes etmeyin !!! UYANIN!

Yazımı Neo’nun 1. Filmin sonunda verdiği mesajla bitirmek istiyorum.

"Orada olduğunuzu biliyorum. Sizi hissedebiliyorum. Korktuğunuzu biliyorum. Bizden korkuyorsunuz. Değişimden korkuyorsunuz. Gelecekte ne olacağını bilmiyorum. Size nasıl biteceğini söylemek için gelmedim. Nasıl başlayacağını söylemek için geldim. Telefonu kapatacağım. Ve sonra bu insanlara, sizin, onların görmesini istemediğiniz şeyi göstereceğim. Onlara bir dünya göstereceğim sizin olmadığınız bir dünya. Kuralların, kontrolün, sınırların ve sınırlamaların olmadığı bir dünya. Her şeyin olabileceği bir dünya. Buradan nereye gideceğinizi size bırakıyorum."

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top